~Om oss~

Välkomna till vår hemsida. Här hittar ni mer information om oss och våra hundar, samt målsättningar.

Jag heter Emelie och bor med min man Viktor och våra tre barn. Vi bor i ett lugnt villaområde i utkanten av Hässleholm, Skåne.

Mitt hundintresse startade tidigt då jag är uppvuxen med hundar av olika raser. 
2012 fick vi vårt kennelnamn och kenneln startades med labrador retriever. Och vi hade vår första kull några år innan dess. Intresset för avel och att få fram bra fungerade hundar hade intresserat mig i flera år och allt vad avelsarbete innebär.

Labradorer kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat. Det är en fantastiskt mångsidig och lyhörd ras som passar till i stort sett alla aktiviteter med hund. 

2018 köpte jag vår första fralla och föll för dessa charmiga stora hundar i litet format:) 

Vi har en mindre uppfödning i hemmet med fokus på hälsa. Våra hundar tillhör vår familj och vi avlar enbart på friska hundar med bra mentalitet för sällskap till den kärleksfulla familjen.

Uppfödning är ett stort ansvar, både gentemot rasen men även mot valpköparna. Jag har genomgått och fått Diplom i samtliga delkurser i SKK´s Hunduppfödarutbildning. Och självklart följer vi SKK:s regler och utför alla hälsotester som följer rasen.

Vi önskar en bra relation till våra valpköpare. Vi finns här för tips och råd så mycket ni vill. Som jag ser det blir man aldrig fullärd eller fullländad som hundmänniska men man kan alltid slå sina kloka huvuden i hopa och dela sina erfarenheter. Problem är till för att lösas:)

Vårt avelsmål är att föda upp hundar som är friska och sunda med ett glatt och vänligt sinnelag. Som kan ge samma lycka till sina blivande ägare som vi får av våra hundar.

Jag har erfarenhet av lydnadsträning, spår, viltspår och agility genom åren. Har alltid tränat med hund så länge jag kan minnas. Och jag har ställt ut en del tidigare.Utställning är jättebra miljöträning och kan vara en trevlig sysselsättning. Men det är inget jag själv älskar, jag ställer gärna ut några gånger för att få en bedömning av hunden. Visst är det bra att meritera sina hundar och till viss del också viktigt för rasen. Men det finns så många andra saker som jag tycker är viktigare. Framförallt hälsan som är a och o för en fungerande hund oavsett vad man använder den till. Hälsa går först, men självklart strävar vi efter rastypiska hundar. Och en hund som är trevlig med bra mentalitet. Våra hundar är en del av vår familj och är rena familjehundar som är med oss överallt. Och vi älskar skogen där vi spenderar många timmar i veckan:)

Och det viktigaste av allt, ha kul med din hund!

Hoppas att Ni finner våran hemsida trevlig / Emelie